Shiatsu Stoelmassages - Praktijk Feeling Good

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Shiatsu Stoelmassages

Massages
Kom in balans
Shiatsu Stoelmassages

Prijs en duur
€ 30,00 - 25 minuten


Kijk hier voor de voorwaarden

Shiatsu Stoelmassages

De Shiatsu stoelmassage is een verkorte, makkelijk toepasbare vorm van de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur ook wel drukpuntmassage genoemd). Het is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. De shiatsu stoelmassage (ook wel bedrijfsmassage genoemd) biedt een ontspannende stoelmassage voor de nek, schouders, rug en eventueel armen en handen.


Wat gebeurt er tijdens een Shiatsu Stoelmassage?
Met behulp van de drukpunt massagetechnieken wordt de opgebouwde spanning in de nek, schouders, rug, armen en hoofd los gemasseerd. Het doel is dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen en het lichaam zich weer kan herstellen. Stoelmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt bevorderd, terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. Ook het immuunsysteem krijgt een boost. Een korte stoelmassage ontspant en geeft nieuwe energie. Behalve dat stoelmassage problemen door stress kan verzachten, heeft het ook een preventieve werking.. Indien nodig zal de masseur ook bepaalde gewrichten mobiliseren en strekken. Een Shiatsu stoelmassage duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Tijdens de massage leun je met je kleding aan voorover in een comfortabele stoel speciaal ontwikkeld voor het geven van stoelmassages.

Bent u een bedrijf ?
Deze massage is ook ideaal om aan te bieden aan uw werknemers op de werkplek.
Voordelen

Stoelmassage voor bedrijven
De stoelmassage is speciaal ontworpen om de energie- en bloedcirculatie te stimuleren. Hiermee worden klachten voorkomen en zorgt deze tevens voor een sneller herstel bij reeds bestaande klachten. De massage wordt over de kleding heen gegeven en geeft gedurende circa 15-20 minuten een behandeling van nek, schouders, rug, armen, handen, heupen en hoofd.
Het grote voordeel van een regelmatige massage op de werkplek is dat de motivatie, de productiviteit en de gezondheid van medewerkers toeneemt. Na een behandeling voelt iedere medewerker zich ontspannen en verfrist met een sterk verminderde kans op (werkgerelateerde) klachten. Er zijn meer voordelen die we keurig voor u op een rijtje hebben gezet:
Voordelen voor de werkgever
Afname van het ziekteverzuim, waardoor een aanzienlijke kostenbesparing optreedt en aantoonbaar minder werkgerelateerde klachten.
Preventie werkgerelateerde klachten zoals: nek-, schouder-, rug- of RSI-klachten, stress, hoofdpijn of een Burn-out.
Een erkende ARBO maatregel en daardoor fiscaal aftrekbaar.
Minder bezoeken aan huisarts of therapeut tijdens werktijd.
Enthousiasme op de werkvloer. Verhoogt de productiviteit en daarmee het bedrijfsresultaat.
Energiek en gemotiveerd personeel. Personeel dat goed in hun vel zit.
Een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde met als gevolg positieve uitstraling van het bedrijf naar het personeel en toekomstig personeel.
Voordelen werknemer
Gezondheidsvoordeel door ontspannende en tegelijk stimulerende massages
Een duidelijk betere hantering van werkdruk
Meer bewust van lichaam en werkhouding, wat klachten voorkomt
Stressreductie en een verbeterde concentratie
Meer energie binnen en een betere werksfeer. Verhoogt het plezier in het werk.
Preventie en behandeling van werkgerelateerde klachten
Laagdrempelig, omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt.
Ontspanning en energie. Prettige werkonderbreking.

Kosten aftrekbaar
De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren.
Er zijn hierbij twee mogelijkheden:
• U kunt de massages opnemen in uw arbo-plan.
• De massages opnemen in de werkkostenregeling.
Massage opnemen in uw arbo-plan
U kunt d.m.v. een risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) ervoor kiezen om stoelmassage op te nemen in uw ARBO-plan ter preventie van werkgerelateerde klachten. De stoelmassages behoren fiscaal tot de nihilwaardering net zoals de veiligheidsbril, de medische keuring of een arbeidsgeneeskundig onderzoek.
U kunt daardoor de kosten van de massages volledig en onbeperkt opvoeren als bedrijfskosten. De berekende BTW kan in mindering worden gebracht op de omzetbelasting, kortom fiscale voordelen.
De enige voorwaarden waaraan u volgens de belastingdienst moet voldoen zijn:
U hebt als werkgever een arboplan
De massages maken in redelijkheid deel uit van dat arboplan
De aangeboden dienst vindt tijdens werktijd plaats
De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen
De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid
Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer
Massage opnemen in de werkkostenregeling
Per 1 januari 2011 is voor werkgevers de werkkostenregeling ingegaan. Deze regeling is verplicht per 1 januari 2015 en vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen (VV&V) aan uw personeel regelt.
In de werkkostenregeling kunt u 1,2% van het totale fiscale loon (vrije ruimte) gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen waaronder stoelmassage. U bent dus gebonden aan het forfait van 1,2%.
Dit in tegenstelling tot voorzieningen opgenomen in uw arbo-plan, waarin u onbeperkt massages kunt aanbieden met maximaal fiscaal voordeel. Het advies is daarom om stoelmassage op te nemen in uw arboplan.


Hemelse massage
Natuurlijke olie
Kom heerlijk tot uw zelf
© Praktijk Feeling Good - 06 446 946 06
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu